Dapatkan Alternatif kepada Takaful Perubatan yang Lebih Murah

*Kami akan hubungi anda semula untuk
sebarang pertanyaan & langkah seterusnya

Sila tonton video ini untuk penerangan lebih terperinci

Jangan Risau...

Kami akan membantu anda, berikan kami sedikit masa untuk menerangkan program Gathercare.

Gathercare (sebelum ini dikenali Life Engineering) adalah merupakan program perkongsian pintar kos perubatan pertama di Malaysia bermula pada tahun 2015 yang dikendalikan oleh Crowd Care Sdn Bhd (1189764-X) yang beralamat di:
F-3-3, Pusat Komersial Boulevard,
115, Jalan Kepayang, Off, Jalan Kuching,
51200, Kuala Lumpur


Gathercare bukan program insuran atau takaful namun ianya sebuah platform komuniti perkongsian patuh syariah yang mana setiap peserta hanya perlu menyumbang tidak lebih dari RM50 untuk mendapatkan perlindungan perubatan & rawatan hospital bernilai RM1 juta.

Bagaimana program Gathercare ini dapat membantu dan memberikan perlindungan perubatan yang diperlukan?

Kes Bukan Kecemasan

Juruaudit Perubatan (eMas) kami akan menyiasat kes tersebut selama 3-5 hari bekerja. Ini adalah untuk melindungi kepentingan semua pengguna Gathercare dalam memastikan hanya kes yang disahkan sahaja lepas untuk menggunakan dana perkongsian orang ramai.

Kes Kecemasan

Masa menunggu 30 minit hingga 1 jam diperlukan sebelum boleh mendapatkan rawatan.

Keperluan

Semua sharer diminta untuk mendapatkan surat jaminan terlebih dahulu sebelum mendapatkan rawatan di hospital. Sekiranya ada sharer yang mendapatkan rawatan tanpa surat jaminan, sharer harus menanggung risiko membayar kos perubatan sendiri kecuali ia merupakan kes kecemasan yang sah.

7 Manfaat Yang Diperolehi

Lebih RM1 juta perlindungaan perubatan di Hospital

Perlindungan Kemalangan bernilai RM20,000

Perlindungan rawatan kanser pesakit luar bernilai RM100,000

Bayaran khairat kematian sebanyak RM5,000 (Ditambah RM1000 setiap tahun)

RM150 sehari untuk bilik penginapan di hospital selama 120 hari

RM250 untuk bayaran Ambulan

Kenapa perlu sertai Gathercare?

Kami Dahulukan Wang Kami

Sebaik sahaja anda dimasukkan ke hospital, kami akan mengeluarkan wang terlebih dahulu untuk menampung perbelanjaan perubatan anda, apabila rawatan selesai kos sebenar akan ditolak dari tabungan pekongsi yang disimpan oleh Pemegang Amanah yang dilantik.

Alternatif penjagaan kesihatan yang berpatutan

Dengan kurang daripada RM50* sebulan, bil perubatan anda dilindungi. Tiada bayaran tambahan, komisen atau bayaran pentadbiran akan dikenakan!
*Perokok dikenakan 1.2 kali lebih dari jumlah pembayaran biasa.

Perkongsian Membantu Mengurangkan Kos

Melalui perkongsian, kita secara kolektif dapat mengurangkan kenaikan kos perubatan, sekaligus membantu orang lain mendapatkan akses rawatan perubatan yang lebih baik.

Tiada bayaran sekiranya semua pekongsi sihat

Katakan semua ahli dalam keadaan sihat dan tiada seorang pun jatuh sakit sepanjang bulan. Ini bermaksud komitmen untuk bulan tersebut adalah RM0 untuk semua orang!

Komitmen Anda Selamat

Kami TIDAK menyimpan wang anda. Yakinlah, komitmen anda disimpan di dalam akaun Pemegang Amanah yang diuruskan oleh syarikat perkhidmatan pemegang amanah yang mapan.

Pengesahan Bil oleh Badan Profesional

Semua bil hospital akan diproses, diaudit dan diluluskan oleh Juru Audit Perubatan Profesional kami, eMas, untuk mendapatkan bantuan perubatan yang cekap pada masa anda memerlukan.

Dapat Perkongsian kos Perubatan seumur hidup

Bil perubatan anda akan dikongsi sesama ahli seumur hidup tanpa had umur, selagi anda adalah ahli yang layak semasa anda mendaftar Program Gathercare.

Sokongan Profesional Tambahan

Dapatkan sokongan tambahan daripada badan profesional yang dilantik iaitu Juru Audit Perubatan Profesional, eMAS, melalui e-mel (maklum balas dijamin dalam masa 48 jam).

Gathercare mempunyai sistem yang sangat telus tidak seperti insurans atau takaful pekongsi boleh mengetahui setiap tuntutan yang dibuat oleh pekongsi lain, jenis tuntutan, rawatan dan hospital mana pekongsi menerima rawatan tersebut serta jumlah yang dituntut. Jadi, pekongsi tahu tujuan setiap ringgit yang dibelanjakan melalui portal yang disediakan untuk setiap pekongsi.

Langkah untuk menyertai Gathercare

Panduan Mengaktifkan Keahlian Gathercare Anda

Yuran tidak lebih dari RM50 sebulan dan tidak perlu buat sebarang bayaran jika tiada tuntutan pada bulan tersebut

* Yuran pendaftaran hanya perlu dibayar selepas anda diterima masuk ke dalam program ini

Tak Percaya?

Jangan takut, ini bukan skim penipuan. Sila lihat dan tonton testimoni peserta di bawah.

Berminat untuk menyertai Gathercare?

Anda tidak perlu membayar apa-apa yuran ketika “sign up”. Yuran pendaftaran hanya perlu dibayar selepas anda diterima masuk ke dalam program ini.

*Kami akan hubungi anda semula untuk
sebarang pertanyaan & langkah seterusnya

Video Soalan Lazim

Umur 41 ke atas boleh apply tak?
Umur 41 ke atas boleh apply tak?
Berapa lama tunggu GL ready?
Berapa lama tunggu GL ready?
Bukan warganegara Malaysia boleh apply tak?
Bukan warganegara Malaysia boleh apply tak?
Jika satu family, kena bayar untuk setiap ahli keluarga ke?
Jika satu family, kena bayar untuk setiap ahli keluarga ke?
Adakah annual fee akan meningkat?
Adakah annual fee akan meningkat?
Ahli dapat notifikasi untuk renew keahlian tahunan tak?
Ahli dapat notifikasi untuk renew keahlian tahunan tak?
Kalau kena Covid19 boleh apply tak?
Kalau kena Covid19 boleh apply tak?
Saya dah lebih had umur, boleh saya register untuk anak?
Saya dah lebih had umur, boleh saya register untuk anak?
Boleh langgan untuk ahli keluarga non-Malaysian tak?
Boleh langgan untuk ahli keluarga non-Malaysian tak?
Bagaimana nak pastikan akaun sentiasa aktif?
Bagaimana nak pastikan akaun sentiasa aktif?
Apa nak buat jika berminat?
Apa nak buat jika berminat?
Bagaimana dapat komisyen sedangkan caruman sedikit?
Bagaimana dapat komisyen sedangkan caruman sedikit?
Umur lebih 40 tahun boleh jadi affiliate tak?
Umur lebih 40 tahun boleh jadi affiliate tak?
Ada masalah tak jika Gathercare tak cukup duit?
Ada masalah tak jika Gathercare tak cukup duit?
Boleh tak affiliate tengok siapa daftar bawahnya?
Boleh tak affiliate tengok siapa daftar bawahnya?
Coverage sehingga umur berapa tahun?
Coverage sehingga umur berapa tahun?
Limit 120 hari tu tahunan atau sepanjang umur?
Limit 120 hari tu tahunan atau sepanjang umur?
Ada certificate patuh syariah tak?
Ada certificate patuh syariah tak?
Ada claim limit tak?
Ada claim limit tak?
Ada senarai hospital panel?
Ada senarai hospital panel?
Siapa trustee Gathercare?
Siapa trustee Gathercare?
Berapa management fee setiap transaction?
Berapa management fee setiap transaction?
Annual fee ada beza tak mengikut umur?
Annual fee ada beza tak mengikut umur?
Boleh tak claim dengan syarikat insurans dan Gathercare serentak?
Boleh tak claim dengan syarikat insurans dan Gathercare serentak?
Perlu buat medical check up ke untuk daftar Gathercare?
Perlu buat medical check up ke untuk daftar Gathercare?
Bagaimana Gathercare dapat memastikan kos akan berkurang?
Bagaimana Gathercare dapat memastikan kos akan berkurang?
Bagaimana nak tahu pemohon itu jujur?
Bagaimana nak tahu pemohon itu jujur?
Swab test covid cover tak bila kena warded?
Swab test covid cover tak bila kena warded?
Outpatient tu paid and claim ke?
Outpatient tu paid and claim ke?
Kenapa had umur kemasukan sehingga umur 45 tahun?
Kenapa had umur kemasukan sehingga umur 45 tahun?
Tak nak sponsor boleh jadi affiliate ke?
Tak nak sponsor boleh jadi affiliate ke?
Macam mana fund dikumpul?
Macam mana fund dikumpul?
Wajib pergi hospital terdekat dengan rumah ke?
Wajib pergi hospital terdekat dengan rumah ke?
Caruman boleh deduct tax ke tidak?
Caruman boleh deduct tax ke tidak?
Bagaimana nak tunjuk e-card jika telefon rosak?
Bagaimana nak tunjuk e-card jika telefon rosak?
Ahli guna apps sahaja ke?
Ahli guna apps sahaja ke?
Ada kemungkinan syarikat tutup tak?
Ada kemungkinan syarikat tutup tak?
Ada waiting period tak?
Ada waiting period tak?
Boleh tak jadi ejen tanpa mencarum?
Boleh tak jadi ejen tanpa mencarum?
Lebih had umur boleh jadi sponsor tak?
Lebih had umur boleh jadi sponsor tak?
Kalau pekongsi tak bayar, adakah pekongsi lain akan cover?
Kalau pekongsi tak bayar, adakah pekongsi lain akan cover?
Pesakit kronik boleh jadi sharer tak?
Pesakit kronik boleh jadi sharer tak?
Bagaimana nak claim dengan syarikat insurans dan Gathercare serentak?
Bagaimana nak claim dengan syarikat insurans dan Gathercare serentak?

Peringatan:
Perkongsian Kos Perubatan bukanlah Insurans

Program ini dikendalikan bagi pihak Pekongsi (Sharers) oleh Pentadbir (Crowd Care Sdn Bhd) sebagai platform bagi Pekongsi (Sharers) untuk berkongsi beban kos rawatan kesihatan dan perubatan mereka sesuai dengan Garis Panduan Program. Baik Pentadbir maupun Pekongsi (Sharers) menjamin atau berjanji bahawa Perbelanjaan Kos Perubatan yang Layak akan dikongsi bersama oleh Pekongsi (Sharers) program ini.